Video-CV:n kuvaus

Siim editoimassa video-CV:tä.

Video-CV on suunnattu opiskelijoille, jotka etsivät uusia työmahdollisuuksia ja haluavat luoda laadukkaan ja vaikuttavan työhakemuksen.

Video-CV tarkoittaa, että sinusta tehdään lyhyt esittelyvideo, jolla luot ammattimaisen kuvan itsestäsi.

Video editoidaan välittömästi ja saat sen käyttöösi kuvausten jälkeen.

 

Tämä palvelu on tarkoitettu Omnian opiskelijoille!

Kuvaus

Kenelle video-CV on tarkoitettu?

 • Video-CV on suunnattu opiskelijoille, jotka etsivät uusia työmahdollisuuksia ja haluavat luoda laadukkaan ja vaikuttavan työhakemuksen.
 • Video-CV tarkoittaa, että sinusta tehdään lyhyt esittelyvideo, jolla luot ammattimaisen kuvan itsestäsi.
 • Video editoidaan välittömästi ja saat sen käyttöösi kuvausten jälkeen.
 
 

Kuinka tämä toimii?

 • Varaa aika Makerspacen verkkosivuilta.
 • Aloita luomalla lyhyt itsestäsi kertova teksti. Voit katsoa tarvittaessa esimerkkejä alla olevista linkeistä.
 • Kuvaukseen kannattaa varata aikaa 1-2 tuntia, riippuen siitä, onko sinulla valmis teksti mukana tai kirjoitatko sen paikan päällä Makerspacessa.
 • Käsikirjoitus asetetaan teleprompteriin, joten sinun ei tarvitse muistaa tekstiä ulkoa.
 
 

Mikä Video-CV on?

 • Video-CV:n työstämisen tärkein vaihe on käsikirjoittaminen. Kun olet miettinyt videon sisällön hyvin, ammatillinen potentiaalisi pääsee näkyville ja esityksesi puhuttelee rekrytoijaa.
 • Video-CV on yleensä 1–2 minuutin pituinen, joten laita käsikirjoitusvaiheessa kaikki tiivistämisen taitosi peliin. Video-CV on luonteeltaan vapaamuotoisempi kuin perinteinen tekstimuotoinen CV, joka saattaa sisältää työ- ja opiskelupaikkojen tiedot päivämäärien tarkkuudella. Lyhyellä videolla ei ole tarkoitus luetella kaikkia aiempia työpaikkoja ja koulutuksia vaan kiteyttää olennaisin osaaminen lyhyeksi, eloisaksi esitykseksi.
 • Kerro video-CV:llä, millaisia töitä olet tehnyt ja mitä olet niistä oppinut, mutta keskity siihen, mikä on relevanttia juuri nyt hakemasi työtehtävän kannalta. Tekstimuotoisessa CV:ssä olet kenties tottunut esittämään asiat kronologisessa järjestyksessä, mutta video-CV:llä sinun ei tarvitse pidättäytyä tutussa aikajärjestyksessä. Video-CV:llä onkin mahdollista kertoa omasta työkokemuksesta ja osaamisesta varsin vapaamuotoisesti, joten nyt saa käyttää luovuutta!
 • Kerro tärkeimmät asiat video-CV:n alussa ja lopussa, koska niin ne jäävät parhaiten katsojan mieleen. Koukuta rekrytoija heti alussa kertomalla itsestäsi jotakin kiinnostavaa tai erityisen olennaista.
 • Panosta erityisesti siihen, miten esittelet itsesi video-CV:llä. Tässä ei tarvitse eikä kannatakaan lukkiutua siihen rooliin, jossa olet nyt. Oletko ehkä tietyn teknisen järjestelmän asiantuntija, toimistotöiden moniosaaja tai pitkän linjan asiakaspalvelija pikemmin kuin työtön työnhakija? Pohdi, miten voit kuvailla omaa osaamistasi haettavan työpaikan kannalta relevantilla tavalla.
 • Videon lopulla jonkinlainen toimintakehote on paikallaan. Kannusta rekrytoijaa ottamaan yhteyttä tai ohjaa hänet tutustumaan verkossa olevaan ansioluetteloosi tai portfolioosi.
 • Ennen kuin ryhdyt kuvaamaan video-CV: täsi, varmista vielä kerran, että käsikirjoituksesi sisältää kaiken olennaisen itsestäsi, osaamisestasi ja työkokemuksestasi. Kun käsikirjoitus vaikuttaa valmiilta, ryhdy harjoittelemaan.
 
 

Esintyyminen Video-CV;llä

 • Luota omaan persoonaasi kun esiinnyt video-CV:llä. Ole rohkeasti oma ihana itsesi sen sijaan, että esittäisit mitään muuta. Jos olet ilmaisussasi yleensäkin rauhallinen, ole sitä myös videolla. Jos taas olet nopeatempoinen tyyppi, ole sitä myös cv videolla.
 • Valmistaudu video-CV:n kuvaukseen kuin valmistautuisit mihin tahansa esiintymiseen: avaa äänesi, tee muutama hengitys- ja rentoutusharjoitus ja suorista ryhtisi ennen kuin astut kameran eteen. Jos mahdollista, esiinny seisten, koska seisominen auttaa tuottamaan puhtaampaa ääntä ja vaikuttamaan ryhdikkäältä.
 • Kun kamera käy, katso siihen. Virtuaalimaailmassa kameraan katsominen vastaa silmiin katsomista.
 • Muista hymyillä ja nauttia uudenlaisesta kokemuksesta, vaikka kameralle esiintyminen jännittäisi!
 
 

Esimerkki käsikirjoituksesta:

KUKA OLET Hei! Olen Matti, ja olen valmistuva merkonomi opiskelija Omnian Espoossa. 
KOKEMUS Aikaisemmin olen ollut tetissä Citymarketissa ja Rustassa, jossa olen saanut arvokasta kokemusta asiakaspalvelusta, myynnistä ja tiimityöskentelystä. Olen oppinut hoitamaan erilaisia tehtäviä, kuten kassatyöskentelyä, hyllyttämistä ja olen myös vaateosaston puolella työskennellyt. Kokemusta muusta työnteosta minulla ei ole vielä paljon ollut, mutta sitä juuri olen tulossa teiltä hakemaan. 
VAHVUUDET Minulla on vahva kyky ilmaista itseäni taiteen kautta, joten näillä taidoilla pystyn tuomaan uusia ideoita ja näkökulmia työhön.  Olen myös tarkka ja järjestelmällinen, mikä auttaa minua hoitamaan tehtäviä tehokkaasti ja oma-aloitteisesti.
TAVOITE Olen tutustunut yritykseenne netissä ja käynyt paikan päällä. Haluaisin todella paljon tulla teille töihin ja uskon tuovani hyvää asennetta ja innokkuutta teidän yritykseenne.

Kiitos kun jaksoit katsoa, toivottavasti ollaan yhteydessä!