Menestystä ja Uusia Mahdollisuuksia: Omnia Makerspacen Kevään Kohokohdat

Uusi Video-CV konsepti on osoittautunut menestykseksi

Omnia Makerspacessa on ollut vauhdikkain puoli vuotta tähän mennessä. Vuosi alkoi uuden Video-CV-konseptin testauksella, josta on tullut erittäin suosittu ja hyödyllinen opiskelijoillemme!

“Olemme tehneet CV-videoita noin 4-5 ryhmän kanssa, ja palaute on ollut erittäin positiivista. Videoiden laatu on ollut hyvä, ja opiskelijat ovat käyttäneet niitä menestyksekkäästi etsiessään työ- tai harjoittelupaikkoja. Kameralle puhuminen voi olla jännittävää, mutta huolellinen käsikirjoituksen valmistelu ja Makerspacen rento ilmapiiri ovat vähentäneet stressiä. Tila on todella mukava, ja omaa videointivuoroa odotellessa voi kokeilla VR-laseja, pelata pöytäfutista ja tutustua pajan muihin laitteisiin. Moni opiskelija onkin vinkannut Video-CVnauhoitusmahdollisuudesta ystävilleen ja innostunut varaamaan ajan 3D-tulostimelle ja vinyylileikkurille”

Juulia Enback

Yritysyhteistyöllä tuloksia

A Gridissä on ollut vilkasta meininkiä; startup-maailma on taas jaloillaan, ja ihmiset ovat täynnä innovaatiota ja intoa. Tämä heijastuu myös Makerspacen ydintoimintaan eli yritysyhteistyön luomiseen! Heti vuoden alussa kuusi Omnian opiskelijaa aloittivat työharjoittelujaksot näissä yrityksissä, ja kaksi heistä palkattiin pysyviin työpaikkoihin! Todellinen menestystarina!

/*! elementor – v3.22.0 – 16-06-2024 */
.elementor-widget-image{text-align:center}.elementor-widget-image a{display:inline-block}.elementor-widget-image a img[src$=”.svg”]{width:48px}.elementor-widget-image img{vertical-align:middle;display:inline-block}

Kanssanvälisyys, jakamalla ideoita eteenpäin

Myös kansainvälisten vieraiden määrä oli yllättävän suuri. Oli hienoa kertoa toiminnastamme ja jakaa uusia näkökulmia opetuksesta! Makerspace-konsepti houkuttelee ihmisiä ajattelemaan avarasti, käyttämään erilaisia “työkaluja” ja muistamaan, että inspiroiva ympäristö on luovuuden yksi pilareista! Teimme paljon yhteistyötä Europass Teacher Academyn kanssa, jonka ohjelman kautta EU-maista tulevat opettajat tutustuvat suomalaiseen opetukseen. He ovat erityisen kiinnostuneita STEM-koulutuksesta, ja Makerspace-konsepti on juuri tätä!

Europass Teacher Academy Finland is a course provider organization. We offer professional training courses for teachers as part of the Erasmus+ program. The teachers that have been visiting the makerspace come to Finland to take a course on “Finnish Education Model” and one of the topics is STEAM education in Finnish schools. And because the makerspace is an important part of STEAM we visit Omnia to give them an insight on the practical side of STEAM. “Irena Papa”

Inspiroiva ympäristö, inspiroivat kurssit​

Yksi suurimmista plussista Omnia Makerspacessa on kokonaisuuden mielenkiintoisuus: yliopiston alue, startup-yhteisö sekä innovatiivinen ja hauska tapa järjestää opetusta! Samaa mieltä on myös Omnia Työväenopisto! Missä muualla voisi paremmin järjestää esimerkiksi “Tee oma kaiutin” tai “Kevään polkupyörähuolto” -kursseja?

Kaiutinkurssilla osallistujat oppivat, mikä tekee kaiuttimesta hyvän.

Käytännön testit sekä mittaamalla että kuuntelemalla auttavat ymmärtämään teoriaa mieleenpainuvalla tavalla. Lisäksi kurssilla
pyritään parantamaan ja kierrättämään kaiuttimia kiertotalouden hengessä.”

Kim-Niklas Antin, Loupd Oy